heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

Zuid-Afrika

 

… de wereld in één land! Zo divers en zo mooi! In het culinaire westen o.a. de Kaap, Robbeneiland, de wijnstreken en de prachtige ‘Garden Route’ en in het meer authentieke oosten o.a. Soweto, de Drakensbergen en vele bijzondere wild- en natuurparken. Veel ingrediënten voor een fantastische rondreis door dit bijzondere land.

 

 

Het Westen, omgeving Kaapstad

 

Onze rondreis begint met een verblijf in Franschhoek, een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Westkaap met het beste eten en de meest lekker wijn van het land. Vanuit Kaapstad bezoeken we het indrukwekkende Robbeneiland, de top van de Tafelberg en wandelen we op Lion’s Head voor een prachtig uitzicht op beide bezienswaardigheden.

 

Het Kaapse schiereiland met Table Mountain National Park is zeer de moeite waard voor zijn wonderschone natuur, het bekende Kaap de Goede Hoop en Cape Point, waar je met een beetje geluk de zuidkapers voor de kust ziet drijven in het water. Bij Boulders Beach lopen we tussen de vele pinguïns op het strand. Fantastisch!

 

Na het spotten van nog meer walvissen bij Hermanus rijden we via het Bontebok National Park bij Swellendam, het Swartberg Reserve bij Oudtshoorn en het lieflijke kuststadje Knysna de prachtige Garden Route naar het bijzondere Tsitsikamma National Park. Zeer geliefd om zijn lange kustlijn met vele watervallen, bergen, kloven en mooie wandelpaden. Wij genieten van een gedeelte van de Ottertrail vlakbij Suspension Bridge.

 

Nabij Port Elizabeth zien we heel veel olifanten, wat neushoorns en ander wild-life in het Addo Elephant National Park. Vanaf hier vliegen we naar het minder populaire Durban.

 

 

Het Oosten, omgeving Johannesburg

 

Vanuit Durban brengen we een bezoek aan de Drakensbergen, waar we uitzonderlijk mooie wandelingen maken, het gebied te paard verkennen en van een lokale gids uitleg krijgen over de rotstekeningen en de ‘kliktaal’. Heel interessant!

 

Door Zululand rijden we na een verblijf bij de Zulu’s naar de St Lucia wetlands in KwaZulu-Natal. Het laatste gedeelte worden we opgehaald en door het zand naar de kust gebracht. We zien vele krokodillen, nijlpaarden, flamingo’s en andere mooie vogels. Een ander prachtig nationaal park in de omgeving is het big-V Hluhluwe-iMfolozi Park.

 

De rit door eSwatini (voorheen Swaziland) is indrukwekkend en gaat door de Lubombo-bergen en over uitgestrekte zandvlaktes, waar de unieke cultuur duidelijk zichtbaar is.

 

Bijzonder mooi is de Panorama Route (R532) van Sable via het spectaculaire viewpoint bij God’s Window, de unieke rotsformaties van Pinnacle Rock en Bourke’s Luck Potholes en verschillende watervallen naar de adembenemende uitzichten op de Blyde River Canyon, met name bij het Three Rondavels View Point.

 

Rondom Johannesburg bezoeken we verschillende prachtige wildparken waar we de big V kunnen vinden, zoals het Madikwe Game Reserve aan de grens met Botswana, het Kololo Game Reserve aan de rand van het Marakele National Park en de privé parken Sabi Sand Nature Reserve en Timbavati Private Nature Reserve in het zuiden van Krugerpark. Elk park heeft zijn eigen charme en concentratie wild-life. Zelf rijden door het grootse Krugerpark en proberen zoveel mogelijk dieren zelf te spotten, blijft ook een bijzondere ervaring.

 

Bij Johannesburg sluiten we af met een bijzondere fietstocht in township Soweto en zijn we onder de indruk van het Apartheid Museum. Beiden meer dan de moeite waard!

Nieuwsgierig? 

Neem vrijblijvend

contact met ons op

Naam *
E-mail *
Hoe heb je ons gevonden? *
Bericht *