heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

 

 


Bekijk deze video voor nog meer inspiratie: Alaska 

Yukon & Alaska

Als je al eens in het westen van Canada bent geweest en nog meer avontuur en natuurschoon zoekt, dan is de combinatie Yukon (Canada) en Alaska (VS) een goede optie. Zeker als je met een camper wilt reizen is dit deel van de wereld van een ongekende schoonheid. Je kunt hier nog echt “of the beaten track” rondreizen. Bijkomend voordeel is dat het in de zomer bijna de hele dag licht is, dus je kunt ongelooflijk veel doen.

Vanuit Whitehorse rijd je richting Kluane National Park. Een prachtig berg- en merengebied waar je hele mooie wandelingen kunt maken. Grizzly beren en “mountain sheep”  kun je hier zomaar tegenkomen. Ook ligt hier de hoogste berg van Canada, Mount Logan.

Door naar Alaska, het land van bergen, onmetelijke gletsjers, toendra’s en meren. Hier nauwelijks gezellige stadjes, maar alleen maar natuur en wildlife! Beren, elanden, je zult versteld staan van wat je allemaal tegen kunt komen. Het nationale park Denali is het meest beroemd met Mount Denali als absolute hoogtepunt (de hoogste berg van Noord-Amerika met 6190m). Je kunt hier zelf wandelingen maken met de meest mooie uitzichten, maar ook gratis met een Park-ranger de wijde natuur in, echt van het pad af!

Onder de hoofdstad van Alaska, Anchorage, ligt het Kenai schiereiland. Fjorden, bergen, gletsjers en een paar leuke dorpjes maken dit tot een andere belangrijke bestemming in Alaska. Ga met een boottour de zee-gletsjers verkennen en sta versteld van de omvang. Onderweg zie je zeker walvissen (vooral bultruggen), de leuke zeeotters, zeehonden en zeeleeuwen, heel veel zeevogels en als je geluk hebt ook orka’s!

Wandelen kun je het mooiste in Kachemak Bay State Park tegenover Homer. Met een taxi-boot naar de overkant en de ongerepte natuur is helemaal voor jezelf. Of bij de Exit Glacier vlakbij Seward. Een wandelpad voert je naar grote hoogten met uitzicht op deze gletsjertong. Als je helemaal naar het einde van de wandeling loopt, word je beloond met uitzicht op het Harding Icefield, een enorme ijsvlakte.

Wil je echt “into the wild”, kies dan voor een beren-excursie met een watervliegtuig vanuit Homer. Vlieg naar Katmai National Park en zie de allergrootste grizzly beren van de wereld in hun natuurlijke omgeving!