heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

 

 

Voor meer inspiratie, zie deze video:

West-Canada 

West Canada

Het westen van Canada, de provincies Alberta en British Columbia barsten van het natuurschoon. De Rocky Mountains vormen een immens gebergte met prachtige gletsjers en iconische meren zoals Lake Louise en Lake Peyto. De weg tussen Banff en Jasper, de Icefields Parkway, wordt beschouwd als één van de allermooiste autoroutes van de wereld.

Rondom Jasper is het vooral het wildlife wat de aandacht vraagt. Black bears, Grizzly bears, elanden, bighorn sheeps, coyotes en allerlei soorten herten ga je hier zeker tegenkomen. Lake Maligne en de bijbehorende canyon zijn prachtige plekken voor een wandeling.

Het natuurgebied Wells Gray bij Clearwater leent zich ook bij uitstek voor wandelliefhebbers. Het gebied kent vele mooi watervallen. Ook kun je hier geweldig raften. Op de rivier worden verschillende tours aangeboden van rustig tot uiterst spectaculair. Net boven Vancouver ligt Whistler, in de winter een groot skioord, maar in de zomer een wandel- en mountainbike paradijs. Ook hier zijn de uitzichten weer onvergetelijk.

Maar er is meer: Vancouver Island, voor de kust van British Columbia, een eiland met een rijke natuur. Dichtbegroeide wouden met gigantische sparren van wel 800 jaar oud en ruige kusten met heel veel zee-leven. Vanuit Tofino kun je op zoek naar walvissen en beren, vanuit Victoria kun je orka’s zien. Deze orka’s zijn hier het hele jaar door, dus de kans dat je ze kunt zien is heel groot. Victoria is ook een leuke stad met lekkere restaurants.

Begin of eindig je reis in Vancouver, een leuke stad met het stadspark Stanley Park, gezellige winkelstraten en Granville island. Dit is een eiland in het centrum van de stad met markten, kunst, cultuur en heerlijke restaurants.

Kortom, houd je van natuur en avontuur, dan is het westen van Canada een ideale bestemming.