heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

 

 

Voor meer inspiratie, zie deze video:

New England

Verenigde Staten Noord-Oost


Minder bekend dan het spectaculaire westen, maar een hele mooie bestemming. Wat deze kant van Amerika interessant maakt is de combinatie van bijzondere steden zoals Boston (met veel historie, hier zijn de Verenigde Staten in feite geboren) en mooie afwisselende natuur.

Op de grens met Canada zijn de beroemde Niagara watervallen te vinden. Een enorm geweld, zeer indrukwekkend, en er zijn vele manieren om ze van dichtbij te bekijken. Het spectaculairst is dit door met een boot tot vlakbij de watervallen te varen. Ja, je wordt nat! Ten zuidoosten van de watervallen vind je de Adirondacks. Een prachtig heuvel- en berggebied met eindeloze bossen, meren en vele watervallen; ideaal om te wandelen.

Nog wat verder naar het oosten vind je de staten die samen “New England” vormen; onder andere New Hampshire, Vermont, Maine en Massachusetts. Ook hier weer prachtige natuur- en wandelgebieden met de White Mountains en de Green Mountains. De bekendste berg in deze regio is Mount Washington, deze lijkt een beetje op de Mont Ventoux. Je kunt onder andere met een treintje naar de top en dan heb je een geweldig uitzicht. De wandeling naar beneden is uitdagend maar erg mooi.

New England is ook bekend vanwege zijn bierbrouwerijen en zijn kusten. Vanuit traditionele havenplaatsen als Portmouth en Gloucester wordt kreeft gevangen en die kun je hier dan ook zeer voordelig bestellen in de vele visrestaurants. Ook is het mogelijk om op walvis safari te gaan. Meer noordelijk in Maine vind je nog het prachtige nationale park Acadia aan de kust met unieke landschappen.

De beste tijd om deze regio te bezoeken is misschien wel vanaf eind september als de zogenaamde Indian Summer zijn intrede doet. De vele esdoorns kleuren aan het begin van de herfst diep rood. Echt prachtig om te zien.Een reis naar dit gebied kan beginnen of eindigen in Boston. Misschien wel de meest Europees aandoende stad van de VS. Heel interessant is het volgen van de Heritage Trail. Tijdens deze wandeling kom je langs de vele belangrijke plekken in de stad waar de strijd in de onafhankelijkheid van de Engelsen begon en leidde tot het ontstaan van de Verenigde Staten.

Dit deel van de VS kun je per huurauto verkennen, maar nog leuker is het om dit met een comfortabele camper te doen. Je kunt dan nog intenser genieten van de prachtige natuur.