heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

  

Uganda

Uganda wordt niet voor niets de ‘Parel van Afrika’ genoemd. Het land, op de evenaar in Oost-Afrika, heeft heel veel te bieden. Naast de verschillende (big-5-) safari-mogelijkheden is Uganda ook het land van de Chimpansees en de Berggorilla’s. Zo indrukwekkend om deze dieren, die qua DNA maar weinig van de mens verschillen, van zo dichtbij te mogen ervaren! Ook is de natuur overweldigend en heel divers. Het land blijft je verrassen. Het is een land met zo’n 47 miljoen inwoners en velen van hen zie je op straat of onderweg tijdens je reis door dit prachtige land. Af en toe lijkt het wel alsof de tijd even stil heeft gestaan. Veel mensen in Uganda leven in armoede, maar het is gelukkig wel een heel vruchtbaar land; overal wordt fruit, groenten, koffie en thee verbouwd en/of verkocht. 

Wanneer je vanuit Nederland naar Uganda vliegt, land je in Entebbe, een klein uur van de hoofdstad Kampala en gelegen aan het voor Uganda belangrijke Victoriameer. Entebbe is een leuk start- en eindpunt van je reis door Uganda. Kampala is een grote stad met 7 miljoen inwoners en wordt in het algemeen niet opgenomen in een rondreis. Voor een rondreis van ongeveer 2 weken worden de volgende plekken aanbevolen.

 

Ziwa Rhino Sanctuary is een mooie tussenstop als je onderweg bent van Entebbe naar Murchison Falls. In dit reservaat met witte neushoorns kun je een wandeling maken met een gids en van dichtbij een aantal van deze bedreigde dieren (van een afstand) bekijken. Ook een mooie plek om te lunchen en wat andere dieren en vogels te kunnen zien. 

 

In het Murchison Falls National Park aan het Albert meer word je aangenaam verrast door de grote hoeveelheid wildlife. Waar je ook kijkt, zie je hele mooie natuur en altijd wel een olifant, buffel, giraf of een van de vele antilopesoorten. En dan vaak in grote getalen. De Big-5 is hier te vinden. In het noorden kun je met een bootcruise over de Victoria-Nijl en word je getrakteerd op bavianen, olifanten, krokodillen, nijlpaarden en vele vogelsoorten. Ook de prachtige waterval zelf is zeer de moeite waard om te bezoeken. 

 

Voor het opsnuiven van meer cultuur kun je een tussenstop maken in Hoima, waar vooral de Central Market het echte Afrika laat zien en waar net als in de rest van Uganda heel veel vriendelijke mensen wonen.

 

Het Kibale National Park is een groot regenwoud dat bekend is om de populatie chimpansees. Het is mogelijk om met een gids op zoek te gaan naar deze en andere primaten. De wandeltocht kan een aantal uren duren, maar als je ze dan hebt gevonden, dan is dat wel een heel unieke ervaring.  

 

In het westen van Uganda aan het Edwardmeer ligt het savannepark Queen Elizabeth, waar je een safari te voet, per boot of per jeep kunt ondernemen. Met name de boottocht op het Kazingakanaal mag je niet overslaan. Overal langs het water leven de olifanten, buffels, nijlpaarden en andere dieren door elkaar en zie je ook ontelbaar veel verschillende vogelsoorten bij elkaar. In het zuiden van het park, bij Ishasha kun je op zoek gaan naar de boom klimmende leeuwen. Kijk vooral goed naar de vijgenbomen, waar je deze leeuwen met een beetje geluk kunt spotten.