heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

  

Tanzania

Wat een geweldige bestemming is Tanzania! Dit prachtige land in Oost-Afrika zit vol hoogtepunten, bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu een avontuurlijke reiziger bent of gewoon wilt ontspannen en genieten van de natuur, Tanzania heeft voor ieder wat wils.

Hoogtepunten van Tanzania zijn natuurlijk de prachtige wildreservaten zoals het Serengeti National Park en het Ngorongoro Conservation Area. Hier kun je genieten van het spectaculaire landschap en oog in oog komen te staan met olifanten, leeuwen en giraffen. Andere prachtige gebieden zijn Laka Manyara, met de vele flamingo's en boom klimmende leeuwen, en Tarangire. Dit laatste park heeft een hele grote variëteit qua dieren (vooral veel olifanten) en vogels en het landschap is uitzonderlijk mooi.

Gedurende het jaar is het op verschillende plekken in de Serengti mogelijk om de zogenaamde “grote trek” te zien. Tienduizenden gnoes en zebra’s volgen de regen op zoek naar vruchtbare gronden. Absoluut hoogtepunt is als deze dieren de Mara-rivier in het noorden van Tanzania, op de grens met Kenia proberen over te steken. Krokodillen liggen te wachten en het vergt het uiterste van de gnoes en zebra's om de overkant te bereiken!

Naast de safari mogelijkheden is een ander, letterlijk, hoogtepunt van Tanzania de beroemde Kilimanjaro. Deze majestueuze berg trekt jaarlijks duizenden avonturiers die de uitdaging aangaan om de top te bereiken. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, maar de klim is heel zwaar en vergt een goede voorbereiding.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis, is er Stone Town op het eiland Zanzibar. Deze historische stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een fascinerende mix van Arabische, Indiase en Afrikaanse invloeden. Ontdek de warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking, leer over hun tradities en verdiep jezelf in de rijke geschiedenis en cultuur die dit land te bieden heeft.

Tanzania is ook een paradijs voor strandliefhebbers! Met zijn prachtige witte zandstranden en kristalhelder water is Zanzibar een ideale bestemming om te ontspannen en te genieten van de tropische sferen.

Dus laat je betoveren door alles wat Tanzania te bieden heeft - een bestemming die zowel avonturiers als cultuurliefhebbers zal inspireren. Maak herinneringen die een leven lang meegaan terwijl je dit prachtige land verkent!