heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

  

Suriname

Suriname is een prachtig land met veel natuur en een bijzondere historie. Een historie waar Nederland natuurlijk nauw mee verbonden is. Dat maakt het land extra interessant. Hoewel de geschiedenis donkere perioden kent, is de band tussen Suriname en Nederland bijzonder. Het is ontzettend leuk dat je met iedereen in het Nederlands kunt praten en omdat Surinamers heel open en vriendelijk zijn, levert dat vele leuke gesprekken op!  

Paramaribo is een bijzondere stad met fantastische historische houten panden. Er mag alleen wel een likje verf over de meeste gebouwen. Maar het is erg leuk om hier een paar dagen te vertoeven, Fort Zeelandia te bezoeken, te genieten van de markten en de gezelligheid van het uitgaansleven.

Net tegenover Paramaribo ligt de Commewijne, waar je mooie voormalige plantages kunt bezoeken, dolfijnen op de rivier kunt spotten en veel dieren kan vinden rondom Peperpot. De plantage Frederiksdorp is een perfecte plek om te verblijven en de omgeving van daaruit te verkennen. Prachtige gerestaureerde gebouwen, comfortabele cabins en heel gastvrij. Je kunt hier met een gids meerdere dagtochten ondernemen, zoals fietsen of een swamptour maken.

Helemaal naar het oosten vind je Galibi, waar je de grote groene zeeschildpadden eieren kunt zien leggen op het strand! Galibi is een inheems dorp waar de Caraïb-indianen leven. Heel gastvrij en leuk om met de mensen te praten. Je kunt ook een uitstapje maken naar Frans-Guyana en daar het oude strafkamp bezoeken, erg indrukwekkend!

Suriname is vooral veel natuur, heel veel natuur. Zo is er in het binnenland Kabalebo. Je kunt daar alleen met een vliegtuigje komen. Je kunt daar in “the middle of nowhere” genieten van de prachtige jungle van Suriname. Hier kun je de tapir en de ocelot zien. Wat een mooie dieren! Verder natuurlijk diverse apensoorten en heel veel mooie vogels, waaronder de prachtige Ara's. De natuur is hier overweldigend en de lodge geweldig. Wat een unieke plek is dit!

Ook in het binnenland, maar dan langs de Suriname rivier vind je de nederzettingen van de Marrons. Een perfecte plek om deze regio te ontdekken is Danpaati, gelegen diep in het binnenland aan de Boven-Suriname rivier. Het land van de Marrons, afstammelingen van gevluchte, zichzelf bevrijde Afrikaanse slaven. Je kunt hier alleen komen met een lange boottrip. Onderweg zie je hoe de Marrons letterlijk aan en van de rivier leven. Fascinerend, je waant je echt in Afrika. Danpaati is een prachtige lodge op een eilandje in de rivier. Een heerlijke en zeer gastvrije plek om deze bijzondere omgeving verder te verkennen.

Net buiten Paramaribo ligt Groningen waar veel boeroe's wonen, afstammelingen van Nederlandse boeren die rond 1850 naar Suriname trokken. Een leuke plek waar vlakbij ook een luiaardopvang is te vinden en veel apen te zien zijn langs de rivier. Hier is Bloemendaal Apartments een mooie plek om te verblijven, een hele fijne, kleinschalige en sfeervolle accommodatie.

Switi Sranan is een fantastische bestemming, zonder massa toerisme en ik kan Suriname dan ook aan iedereen van harte aanbevelen!

Kijk voor meer inspiratie de volgende video: Suriname, een kleurrijke ervaring