heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

 

 

Sri Lanka

Sri Lanka is een bijzonder land met ontzettend veel afwisseling tussen cultuur, natuur en strand!

We beginnen de rondreis in Bentota, deze plaats is niet alleen bekend om zijn ongerepte stranden, maar ook om een aantal opwindende watersporten zoals windsurfen en jetskiën. Spannende riviersafari's langs de rivier geven toegang tot kaneelplantages, mooie natuur en tempels die verder landinwaarts liggen. 

Onderweg naar Udawlawa bezoeken bezoeken we de oude VOC stad Galle en het Galle Fort. Udawalawa ligt op de grens van de natte en droge zones van Sri Lanka. Het is een belangrijk leefgebied voor Sri Lankaanse olifanten. Ook zijn hier Sri Lankaanse sambarherten, Sri Lankaanse asherten, Indiase muntjaks, jachtluipaarden, wilde zwijnen en waterbuffels te vinden! Udawalawe is ook een van de beste plekken om vogels te kijken.

De volgende bestemming is Yala, het beroemdste nationale park van Sri Lanka. Met een totale oppervlakte van 1268 km² aan struikgewas, licht bos, grasvlakten en brakke lagunes is het zeer rijk aan wilde dieren en je zult er vrijwel zeker olifanten, krokodillen, buffels en apen tegenkomen. Yala staat bekend om zijn overvloed aan wilde dieren en prachtige vogels. Ook het inheemse Sri Lankaanse luipaard (Panthera Pardus Kotiya) is hier vaak te bewonderen!

We gaan verder naar Haputale, deze plek is ontstaan door de plantage-industrie. In het begin floreerde koffie op het eiland en pas na de komst van Sir James Taylor en Sir Thomas Lipton bloeide de theehandel op. Nuwara is een gezellig stadje op 6200 voet boven zeeniveau midden tussen de theeplantages van de centrale hooglanden. Nuwara Eliya is een gebied met een grote natuurlijke schoonheid en een aangenaam klimaat dat lijkt op dat van Groot-Brittannië; dit heeft het de bijnaam 'Klein Engeland' opgeleverd. 

Tijd voor meer cultuur! Kandy ligt genesteld in een ring van bergen en ligt aan de oevers van de langste rivier van het eiland, de Mahaweli. Hier vind je het hoogtepunt van het boeddhisme, de Heilige Tandrelikwie van de Boeddha die in de Dalada Maligawa ligt, waardoor dit het centrum van religie en cultuur op het eiland is. Ter ere van dit erfgoed organiseert Kandy jaarlijks een optocht die een explosie van kleur en licht is, tijdens de periode van de volle maan in augustus waarin het Tandrelikwie op de rug van een olifant wordt rondgedragen, ingeluid door traditionele instrumenten en dansgroepen. 

Sigiriya is een oude rotsvesting en paleisruïne omringd door de overblijfselen van een wijdvertakt netwerk van tuinen, reservoirs en andere structuren. De rots zelf steekt 370 meter boven de zeespiegel uit en steekt hoog uit boven de omringende vlakte, mijlenver zichtbaar in alle richtingen. 

We reizen door naar Trincomalee, dit is een vredig oud havenstadje aan de noordoostkust van Sri Lanka. Het is langzaam aan het uitgroeien tot een favoriete bestemming voor ontspanning en is een ideale locatie voor een paar stranddagen in Sri Lanka. De stranden zijn ideaal om te zonnebaden, surfen, duiken en snorkelen, vissen en walvissen te spotten. 

We rijden weer terug naar de westkant en komen onderweg bij Anuradhapura. Dit is een van de oude hoofdsteden van Sri Lanka, die zich onderscheidt door de goed bewaarde ruïnes van de oude beschaving. In deze heilige stad zijn er acht belangrijke plaatsen van aanbidding die bekend staan als Athamasthana. De stad bevat ook een heilige boom, Sri Mahabodhiya, er wordt gezegd dat Sanghamitta Their een tak van de Bodhi boom meebracht waaronder prins Siddhartha verlichting bereikte. Dit is de oudste levende boom in de gedocumenteerde geschiedenis.

We relaxen nog een dagje in Negombo aan de westkust en dan is het helaas alweer tijd om naar huis te reizen. Maar wat een prachtige en divers land is Sri Lanka!

 

 

Nieuwsgierig? 

Neem vrijblijvend

contact met ons op

Naam *
E-mail *
Hoe heb je ons gevonden? *
Bericht *