heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

 

 

Panama

Een reis door Panama voert je van een oude historische stad naar idyllische eilanden, mooie gebergten, mysterieuze nevelwouden, koffieplantages en prachtige stranden.

Begin in Panama City, een moderne stad met een indrukwekkende skyline maar ook een fraai historisch centrum, Casco Viejo. Op een half uur rijden van de stad kun je prachtige wandelingen maken door het Soberiana National Park en alvast kennis maken met de prachtige natuur en wildlife die het land te bieden heeft. Een bezoek aan het Panama kanaal mag natuurlijk niet ontbreken.

Panama wordt omgeven door veel water met schitterende plekjes: Santa Catalina en Boca Chica aan de Stille Oceaan in het zuiden en Bocas del Toro (met Playa Bluff) en San Blas aan de Caribische Zee in het noorden. Dit biedt vele mogelijkheden voor snorkel- en duikavonturen maar zeker ook voor pure ontspanning op de paradijselijke stranden en mooie wandelingen door de jungle.

Het schilderachtige plaatsje El Valle de Anton, gelegen in de krater van een niet-actieve vulkaan, is een prima uitvalsbasis voor het maken van bijzondere wandelingen langs watervallen, bijvoorbeeld de wandeling La India Dormida. Als je een minder toeristisch plaatsje zoekt en een natuurliefhebber bent, dan is Santa Fé een echte aanrader! Ook hier kun je prachtige wandelingen maken, de mooie omgeving vanaf de rug van een paard bewonderen of gewoon genieten van de vele natuurlijke zwembaden in de rivier.

Een bezoek aan de stad Boquete mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis door dit prachtige land. De traditionele koffieplantages, ongerepte natuur (wandelingen door het nevelwoud) en leuke restaurantjes maken het een populaire plaats.

Ben je een natuur- en strandliefhebber en houd je van een aangenaam klimaat, dan is deze bestemming absoluut de moeite waard!

Bekijk deze video voor nog meer inspiratie: Panama