heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

  

Nieuw Zeeland

De veelzijdigheid wat betreft cultuur, natuur en de vele activiteiten maakt dit land een heerlijke bestemming. Kennismaken met de Maori’s, op zoek naar de zeldzame kiwi’s en wandelen tussen de vulkanen. Dit zijn maar een paar bijzondere activiteiten op het noordereiland. Voor adrenalinejunkies en liefhebbers van o.a. fjorden, gletsjers en vogels heeft juist het zuidereiland veel te bieden.

 

Voor de beste mix en bij voldoende tijd, is een bezoek aan beide eilanden meer dan de moeite waard! En ook zeer geschikt om met een camper te doen. 

 

Noordereiland:

Maak een mooie bootcruise door de Bay of Islands: mooie baaien met een overvloed aan wildlife als pinguïns, dolfijnen en walvissen. 

In het Waipoua Kauri Forest, één van de weinige oerbossen, staat de Kauri boom centraal. Het is een korte wandeling naar de Tane Mahuta: de grootste Kauri en zo’n 2000 jaar oud. Ga op pad met een gids om hier de ernstig bedreigde en schuwe kiwi, een loopvogel, proberen te spotten.

Wandelliefhebbers treffen het in het Coromandel Forest Park, waar fantastische wandelingen zijn te maken, zoals een wandeling door de Kauaeranga Valley. Maar iets zuidelijker loopt de Tongariro Crossing in het Tongariro National Park, een van de mooiste wandelingen door een vulkanisch landschap met op de top een prachtig uitzicht over meren als beloning.

 

Rotorua staat bekend om de vele warmwaterbronnen, geisers en fantastische modderpoelen, maar ook om de indrukwekkende Maori-cultuur. Bezoek een culturele voorstelling om meer over deze cultuur te weten te komen.

Aan de oostkant van het eiland ligt de mooie stad Napier. Dit is de kunststad (Art-Deco) van Nieuw-Zeeland, maar vanwege het goede klimaat ook de beste plek voor een wijnproeverij.

De hoofdstad Wellington staat bekend om haar musea en muziekfestivals, maar is vooral een van de grootste natuurlijke havens van de wereld en de toegangspoort tot het zuidereiland.

 

Zuidereiland:

Het heeft iets magisch om met de boot vanuit Wellington het zuidereiland te bereiken door de Marlborough Sounds, waar vele inhammen en bergruggen het landschap bepalen. Ook hier zijn vele wijnranken langs de weg te zien.

In het noorden is het kleine maar wonderschone Abel Tasman National Park. Huur een kajak, maak een wandeling in het regenwoud en geniet van deze bijzondere plek.

In de valleien van de Franz Josef Glacier en Fox Glacier kan worden gewandeld en op de laatste kan met een gids ook een hike op de gletsjer worden gedaan. Een ervaring om nooit te vergeten. Het heldere blauwe water van Lake Tekapoen de besneeuwde bergen van Mount Cook maken het plaatje helemaal compleet.

 

In het zuiden is de verwondering compleet met een bezoek aan het Fiordland National Park, waar een boottocht door de Milford Sound en/of Doubtful Sound niet mag ontbreken. Vaar door de fjorden, langs de enorme watervallen en misschien duikt een zeehond of pinguïn op.

Aan het prachtige Lake Wakatipu ligt Queenstown, het Walhalla voor de adrenalinejunkie. Maar ook natuurliefhebbers kunnen de prachtige omgeving waarderen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Wanaka, een van de mooist gelegen steden van het land. 

 

Dunedin, een stad in het zuidoosten van het land, is een heerlijk plaatsje op de rand van het Otago Peninsula, een prachtig schiereiland en een belangrijke broedplaats voor zeevogels, zoals de Royal Albatross. Maar ook pinguïns, pelsrobben en zeeleeuwen komen hier aan land om jongen te krijgen. Voor het spotten van dolfijnen en walvissen biedt Kaikoura vele tours.  

Christchurch heeft het door een aantal flinke aardbevingen erg zwaar gehad, maar het is nog steeds een mooie stad om af te sluiten en nog even na te genieten van alle bijzondere indrukken die Nieuw-Zeeland ongetwijfeld zal achterlaten.