heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

Namibië

Ongerepte natuur, indrukwekkende maanlandschappen, prachtige rode duinen, eeuwenoude cultuur zoals die van de Himba en Herero en heel veel wildlife is te zien in dit bijzondere land. Bereid je goed voor op een rondreis door Namibië; op veel doorgaande wegen kom je maar weinig verkeer tegen, maar het is zeer geschikt om met een huurauto doorheen te reizen.

 

Wij starten onze reis vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika met mooie uitzichten vanaf Blaauwberg strand op de Tafelberg en Robben Island en rijden via het West Coast National Park met kleurrijke bloemenvelden en de ruige natuur van Goegap Nature Reserve naar de grens met Namibië. Onze eerste stop in Namibië is het Fish River Canyon Park, de op een na langste canyon ter wereld en vanaf Main Viewpoint heb je werkelijk een fantastisch uitzicht over de kloof. Onderweg struisvogels, spring- en steenbokken gezien. Het is mogelijk een meerdaagse wandeltocht door de canyon te doen, maar dit vereist een zeer goede conditie.

 

Een leuke plek om doorheen te wandelen is bij Keetmanshoop de Giant’s Playground met een verzameling op elkaar gestapelde gigantische rotsblokken, die wel honderden miljoenen jaren oud zijn. We rijden ook naar het Quiver Tree Forest. Bijzonder aan dit Forest is dat er zoveel kokerbomen bij elkaar staan dat er sprake is van een bos. Prachtig bij zonsondergang!

 

Een must tijdens een rondreis is het bezoeken van het Namib-Naukluft National Park. Het omvat een groot deel van de Namib-woestijn, de oudste woestijn ter wereld, en het Naukluft gebergte. Wij bezoeken eerst de Sesriem Canyon, waar je kunt afdalen naar de bodem van de kloof en een wandeling door de kloof kunt maken. Maar het hoogtepunt is een tocht met een 4x4 door de prachtige rode zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei en natuurlijk beklimmen we bij zonsondergang Dune 45, de bekendste zandduin in dit gebied.

 

In het Kaokoland ligt het Skeleton Coast National Park. Hier leven de Himba’s en Herero’s in een van de meest onherbergzame gebieden van Namibië. Wij rijden van Swakopmund via een enorme pelsrobbenkolonie bij Cape Cross de extreem verlaten weg langs de Atlantische Oceaan naar Twyfelfontein, waar we de woestijnolifanten, een grote verzameling rotsschilderijen en de bijzondere welwitschia planten in een heel uniek landschap zien. Naar het noorden wordt de omgeving al wat groener en gaan we bij Sesfontein op bezoek bij de Himba’s, die heel nieuwsgierig naar ons waren.

 

In een privaat park bij Etosha gaan we overdag en ’s avonds op (wandel)safari. Hele mooie omgeving! Het Etosha National Park is één van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika en je kunt hier de Big Five en heel veel andere wilde dieren zien, ook tijdens een self-drive. Vooral bij de verschillende waterpoelen zie je van alles voorbijkomen. Het bestaat voor een groot gedeelte uit een zoutpan, wat het spotten van dieren eenvoudiger maakt.

 

Op onze weg naar Windhoek komen we langs het Waterberg Plateau National Park, een bijzonder en zeer vruchtbaar wildreservaat voor vele dieren en vogelsoorten en met name voor de bedreigde witte en zwarte neushoorn en sabelantilope. Het plateau ligt op een hoogte van 200 m en is alleen met een tour te bezoeken. In de buurt van Windhoek verblijven we nog een nacht in Gästefarm Düsternbrook, waar we tijdens een gamedrive luipaarden en cheeta’s zien. Een mooie afsluiter van onze reis!