heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

  

Maleisië

Maleisië is een prachtig en veelzijdig land. Het wordt in twee delen gescheiden door de Zuid-Chinese Zee in Azië. West-Maleisië, Malakka, grenst in het noorden aan Thailand en strekt zich uit tot Singapore. Oost-Maleisië ligt op het eiland Borneo en grenst aan Indonesië en Brunei. Beide delen hebben prachtige witte stranden, diverse nationale parken, prachtige cultuur en indrukwekkende natuur met veel wilde dieren en vogels.

 

West-Maleisië

Een goede start van je reis door Maleisië is de bruisende hoofdstad van het land, Kuala Lumpur. Bezoek de Petronas Twin Towers of laat je verrassen tijdens een interessante fietstocht door deze stad. Moderne wolkenkrabbers maar ook authentieke gebouwen. Veel shopping malls maar ook veel leven op straat, zoals bijvoorbeeld op de markt in Little India. Zo’n 15 km buiten de stad bevinden zich de Batu Caves, hindoeïstische tempelgrotten. Klim via de 272 treden tellende trap naar de ingang van de grot, waar een grote tempel staat. Wees voorzichtig met de apen, die hier vrij rondlopen en soms agressief kunnen zijn.

 

Het oudste regenwoud van de wereld, Taman Negara National Park, is een perfecte bestemming voor een jungle-ervaring. Maak een boottocht over de rivier, bezoek een lokale stam of maak een wandeling door dit prachtige park. De ruim 500 meter lange canopy walk op zo’n 45 meter hoogte is voor velen een hoogtepunt tijdens hun bezoek aan dit park. 

 

De Cameron Highlands laten zien waarom Maleisië zo veelzijdig is. Een hoogvlakte met prachtige vergezichten en natuurlijk mag een bezoek aan een theeplantage niet ontbreken. Ook een rit naar de top van Mount Brinchang met onderweg een wandeling door het Mossy Forest wordt aanbevolen.

 

Penang, ook wel Parel van de Oriënt genoemd, is een eiland aan de westkust via twee bruggen met de auto te bereiken. Het eiland met Georgetown als hoofdstad doet erg Chinees aan. Hier komen diverse culturen bij elkaar en zijn diverse tempels, winkelcentra, restaurants en barretjes te bezoeken. Ontdek het eiland zelf met fiets of huur een trishaw (riksja) of tuktuk.

 

In het noorden ligt het onontdekte natuurgebied Royal Belum State Park met het grote Temenggor-meer en diverse andere meren en riviertjes. Niet gek dat veel tours hier met de boot worden gedaan. Je kunt hier wandelen naar watervallen of op zoek naar de Rafflesia bloem. Ook is er een kans om wilde dieren en vele soorten neushoornvogels te spotten.

 

Diverse eilanden maken een reis door Maleisië compleet. In het oosten is een bezoek aan de eilanden Redang, Perhentian of Tioman zeer de moeite waard. Maar ook de kust bij Kuala Terengganu is prachtig, waar schildpadden hun eieren leggen en je een drijvende moskee kunt bezoeken. Langkawi en Pangkor zijn een van de mooiste eilanden aan de westkust. 

 

Borneo

Een groot deel van het eiland behoort tot Maleisië. Vooral de orang-oetans zijn een belangrijke reden voor toeristen om naar dit mooie eiland te komen, maar het eiland heeft veel meer te bieden. Op Sabah zijn naast een bezoek aan een van de drie orang-oetan rehabilitatiecentrums (bijvoorbeeld bij Sepilok) ook het beklimmen van Mount Kinabalu, een prachtige riviercruise op de Kinabatangan rivier en een verblijf op Turtle Island (Selingan) bij Sandakan zeer de moeite waard. Dit geldt ook voor de Danum Vallei, een prachtig beschermd en uitgestrekt natuurgebied met veel wilde dieren en vogels.

 

Sarawak bevat twee van de mooiste nationale parken van Maleisië: het Bako nationaal park met mooie junglewandelingen en bekend om de neusapen en het Kubah nationaal park, goed te combineren met het Matang Wildlife Centre, een opvangplek voor de orang-oetan. De Heritage Walk in de stad Kuching maken een bezoek aan Sarawak, waar cultuur centraal staat, compleet.

 

Geniet als afsluiter op een van de mooie bountyeilanden rondom het eiland, bijv. op Mabul of Sipadan met een van de mooiste duikplekken ter wereld.