heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

  

Japan

We beginnen Japan in Tokyo, deze stad is enorm groot en erg leuk! Elke wijk is anders en heeft z'n eigen kenmerken. Je hebt echt een paar dagen nodig om deze stad goed te verkennen. Een bestemming vlakbij Tokyo is de prachtige Shinto Tempel in het bos bij Nikko, zeer indrukwekkend!

Daarna genieten van de mooie natuur bij Hakone. Mooie uitzichten en wandelmogelijkheden. Met de Hakone Free Pass kom je overal met bus, treintjes en kabelbanen. Ook Mount Fuji is prachtig om te zien!

De vele aparte gebruiken van de Japanners zijn interessant (en leuk raar). Zo buigt de conducteur altijd als hij een treinwagon inloopt of verlaat. De mensen zijn heel erg beleefd en behulpzaam, dat maakt het erg prettig om hier rond te reizen!

In de tweede week met Ingrid trekken we door de noordelijke Alpen van Japan. Eerst Nagano (fijne stad) waar we de olympische schaatsbaan hebben bezocht en naar het natuurgebied met de “snow monkeys” zijn geweest. Japanse Makaken die wereldberoemd zijn omdat ze in de barre winter in thermische bronnen badderen om warm te blijven. Via Matsumoto, met het beroemde zwarte kasteel, naar Kamikochi. Een prachtig dal midden in de alpen. Daar kun je mooie wandelingen maken en bij mooi weer genieten van prachtige uitzichten. De laatste 2 dagen in Takayama geweest, ook wel klein Kyoto genoemd vanwege zijn vele tempels. Het centrum van deze oude kasteelstad is goed bewaard gebleven en er zijn vele mooi Ryokans, leuke restaurantjes en winkeltjes. Uiteraard souvenirshops, maar ook vele ambachtswinkeltjes. Natuurlijk ook een bezoekje gebracht aan een Sake brouwerij en diverse soorten geproefd. Japan blijft verrassen en het is een genot om heel relaxed met het uitstekende openbaar vervoer te reizen.

De derde en laatste week in Japan staat voor Ingrid en mij vooral in het teken van culturele steden. Eerst Hikone met één van de allermooiste originele kastelen van Japan. Daarna door naar de culturele hoofdstad Kyoto met al zijn monumentale en historische tempels. De belangrijkste zijn het gouden paviljoen en de tempel van de 10000 Torii, waar Inari wordt vereerd, de god van graan en rijst. Allebei zeer indrukwekkend, maar er zijn nog veel meer mooie tempels met prachtige bijbehorende tuinen. Onze favoriet was Eikan-do! Ook de wijk Gion is interessant, een mix van oud Japan, met traditionele restaurants, een food market en modern uitgaansleven. Hier kwamen we ook een prachtige Geisha tegen! Vervolgens was Nara aan de beurt, de oude hoofdstad van Japan. Hoogtepunt was hier de hal van de grote Boeddha. Zeer indrukwekkend! Dat er overal hertjes lopen, die uit zijn op een lekkernij die je speciaal hiervoor kunt kopen, maakt het nog leuker. Tot slot nog een dagje in Osaka met zijn ‘over the top’ uitgaansleven, mooie museum in het kasteel van Osaka, moderne gebouwen en het grootste aquarium van de wereld (waar zelfs twee walvishaaien in rondzwemmen!).

Japan is verrassend, mooi en raar, ouderwetser dan je verwacht, vriendelijk en gastvrij, en bovenal indrukwekkend! Kijk voor nog meer inspiratie dit filmpje: Japan