heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

  

Indonesië

… het land van de duizenden eilanden, waarbij elk eiland zijn eigen karakter en hoogtepunten heeft. Onmogelijk om deze allemaal in één reis te combineren. Voor de belangrijkste bezienswaardigheden ga je naar Sumatra, Java en Bali. Wij bezochten Bali.

 

Bali

 

Het eiland heeft veel te bieden met onder andere eindeloze rijstvelden, prachtige (meest Hindoeïstische) tempels en paradijselijke stranden. Het Balinese hindoeïsme speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Dit uit zich in de vele ceremonies, tempelbezoeken en offers die dagelijks door de Balinezen worden gedaan.

 

Tijdens onze rondreis door Bali bezoeken wij het hippe Seminyak, het culturele Ubud, het snorkelparadijs van Menjangan Island en het ontspannen Nusa Lembongan.

 

Seminyak is een heerlijke plek om je reis te beginnen. In het net boven Kuta gelegen plaatsje en aan het strand kun je genieten van de Balinese keuken. De beroemde tempel Tanah Lot ligt niet ver rijden van het stadje. Als je de zonsondergang wilt meemaken, vertrek dan op tijd, omdat het erg druk kan zijn op deze route. Wij hebben nog tijd over en brengen een bezoek aan een Luwak koffieplantage, waar we een uitgebreide thee- en koffieproeverij krijgen aangeboden en ook een kopje Luwak koffie proeven. Zeer de moeite waard!

 

Ubud, ooit een kunstenaarsstadje, is vooral bekend om de mooie rijstterrassen. Tijdens een leuke fietstour leren we veel over de tradities en de verschillende fases van het rijstproces. Met name bij Tegalalang genieten we van de mooie vergezichten. Omdat Ubud heel centraal ligt en Bali niet groot is, kun je vanuit dit stadje veel andere hoogtepunten van het land bezoeken. Bijvoorbeeld een bezoek aan verschillende mooie watervallen als de Sumampan Waterfall, indrukwekkende tempels als Pura Tirta Empul en Pura Agung Besakih en prachtige vulkanen als Mount Agung en Mount Batur bij Kintamani. In het zuidwesten van de stad ligt het Monkey Forest Sanctuary, maar de brutale grijze langstaartmakaken zien we op vele plekken tijdens onze reis.

 

Het is zo’n 5 uur rijden naar het West Bali Nationaal Park in het noordwesten van het eiland. Eenvoudig te bezoeken als je vanaf Java komt. Onderweg bezoeken we de vaak gefotografeerde tempel Pura Ulun Danu Beratan Bedugul en hebben we een prachtig uitzicht bij de Twin Lakes. Wij verblijven bij Plateran Menjangan Resort & Spa, een heerlijke plek aan de rand van het nationale park. Het snorkelen bij Menjangan Island is magisch. We zwemmen even met een schildpad mee en verwonderen ons over de grote hoeveelheid mooi gekleurde vissen. Tijdens een leuke wandeling door het nationale park zien we de exotische Balinese spreeuw, de giant squirrel en de black monkeys.

 

We eindigen onze rondreis op Nusa Lembongan, een half uur met de fastboot van Sanur. Heerlijk relaxen op het strand, met een snorkeltour naar verschillende plekken bij Nusa Penida en met een scooter over het eiland en Nusa Ceninga, verbonden door de Yellow Brigde. Met name de hoge golven bij Devil’s Tear zijn de moeite waard om te bezoeken.