heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

 

Voor meer inspiratie, zie deze video:

Hawaii

Hawaii


Bij Hawaii denkt iedereen aan Amerikaanse Honeymooners. Jazeker, veel mensen gaan hier naartoe voor hun huwelijksreis. Maar behalve palmbomen, tropische klanken en mooie stranden heeft Hawaii veel meer. Prachtige vulkanen, een grote canyon, schitterende kuststroken, indrukwekkende wegen en snorkelplekken die tot de beste van de wereld behoren. Op reis naar Hawaii kun je het beste  “Island Hoppen”. Er zijn 4 grote eilanden met elk hun eigen karakteristieken en hoogtepunten.

O’ahu is bekend van de hoofdstad Honolulu. Een “veramerikaansde” stad met mooie stranden en hotels, maar wel heel massaal. Vlakbij de stad vind je Hanauma Bay waar je heel mooi kunt snorkelen. Andere hoogtepunten zijn Pearl Harbor (met een indrukwekkend museum ter nagedachtenis van de aanval van de Japanners op deze marine haven) en de North Shore, beroemd om de hoge golven en surf cultuur.

Kaua’i wordt ook wel het “garden island” genoemd. En dat is terecht, de natuur is hier overweldigend groen. Je kunt prachtige jungle tochten maken naar verborgen watervallen, maar ook het snorkelen bij Poipu is een hoogtepunt, je komt hier gegarandeerd zeeschildpadden tegen. Beroemd is de Nã Pali Coast met z’n loodsteile hoge kliffen. Het is mogelijk om deze met een meerdaagse wandeling helemaal af te lopen. Ook de uitzichten vanaf het water zijn zeer de moeite waard. Verrassend is de aanwezigheid van een enorme canyon op Kaua’i, de Waimea Canyon. Dit levert prachtige uitzichten en vele wandelmogelijkheden op.

Maui is het meest bekend als Honeymoon bestemming. Eigenlijk bestaat dit eiland uit 2 vulkanen. De ene is al lang geleden uitgedoofd en biedt met de Lao Valley een mooie vallei. De andere, de Haleakala, is nog actief en vormt een maanlandschap op grote hoogte. Hier wandelend waan je je op een andere planeet. Staand op de top kun je de vulkanen op de andere eilanden zien liggen. Snorkelen doe je bij Molokini island en Turtle City. De naam zegt het al, ook hier ga je zeker zeeschildpadden zien onder water! Tot slot is er de “road to Hana”, een weg met oneindig veel bochten door oneindig veel groen. In Hana wacht een super relaxed plaatsje (kunstenaars en surfers) en kun je mooi wandelen langs een aantal watervallen en zwemmen in de bijbehorende “natural pools’.

The Big Island, Hawaii geheten, wordt gedomineerd door de Mauna Loa en de Muana Kea, twee indrukwekkende vulkanen. Maar de meest bekende en gevaarlijkste vulkaan is de Kilauea, een van de meest actieve vulkanen van de wereld. Je kunt van een afstand de altijd gloeiende krater aanschouwen. Ook het omringende landschap is wonderschoon. Soms, zoals in 2018, is de Kilauea zeer actief en stroomt de lava zelfs helemaal naar zee. Voor de lokale bewoners soms een ramp, maar stiekem wel prachtig om te zien.

Hawaii is Hula meisjes en muziek, maar bovenal een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en snorkelaars (of duikers).  Het is goed mogelijk om in 3 weken alle 4 de eilanden te bezoeken. Werkelijk een tropische verrassing!