heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

 

 

Guatemala

Wat is Guatemala een leuk en veelzijdig land! Van prachtige authentieke stadjes en indrukwekkende Maya cultuur tot jungle met wildlife en schitterende meren en vulkanen. Je kunt hier van alles beleven. Een groot deel van de bevolking leeft bovendien nog grotendeels volgens eeuwenoude gebruiken en draagt veelal nog de prachtige kleurige traditionele kleding.

Een mooie start van een rondreis door Guatemala  maak je in Antigua. Dit is de stad van de eeuwige lente. Antigua is een prachtige pittoreske stad vol imposante koloniale gebouwen. In 1773 is de stad herbouwd nadat de stad volledig was verwoest door een zware aardbeving. Omdat Antigua op 1500 meter hoogte ligt, heeft het een heerlijk klimaat. Het is hier overdag het hele jaar door tussen de 22 en de 26 graden. Het is erg leuk om te struinen door de hoofdstraat en over het centrale plein. Je kunt hier meteen je eerste souvenirs kopen van de vele straathandelaren.

Een mooie volgende bestemming is Lake Atitlan. Dit grote meer wordt gezien als één van de mooiste meren ter wereld. Dat komt doordat het is omringd door een aantal imposante vulkanen die zorgen voor mooie uitzichten en geweldige zonsondergangen. Rond Lake Atitlan liggen 12 dorpjes die allemaal uniek zijn op hun eigen manier. Toeristisch zijn San Pedro en Panajachel. en rustiger zijn plaatsjes als Santiago en San Juan. Je kunt prachtige wandelingen maken in de bergen, vogels kijken of gewoon genieten van de leuke plaatsjes en het meer.

Prachtige natuur vind je ook bij Semuc Campey, Semuc Champey telt een groot aantal natuurlijke poelen die boven een rivier liggen. Het water is heel helder turquoise en wanneer je het ziet, wil je er het liefst meteen inspringen. De poelen van Semuc hebben zich door de eeuwen heen boven op de rivier gevormd en bestaan uit kalksteen. De rivier loopt hier deels onder de grond en komt even verderop weer aan de oppervlakte.

Het culturele hoogtepunt in Guatemala is Tikal. In het regenwoud, op twee uur rijden vanaf de grens met Belize vind je hier vele Maya tempels en ruïnes. Soms klein en vervallen en andere prachtig gerestaureerd en indrukwekkend groot. Een aantal van de grootste tempels mag je beklimmen en vanaf daar heb je uitzicht over heel Tikal en de uitgestrekte jungle van Guatemala. In de omgeving kun je ook diverse apen zien en horen en zie je prachtige vogels. Echt een heel bijzondere plek!

Op de weg terug naar Guatemala Stad kom je langs Rio Dulce. Deze rivier ligt aan de Caribische kust bij het vissersdorpje Livingston. Wanneer je van mooie natuur houdt dan is dit de ultieme plek om een paar dagen te blijven. Aan de rivier vind je de prachtige hotels en bungalows in de jungle. Relax in je hangmat en geniet van de jungle geluiden of neem een kajak en verken de inhammen van de rivier Rio Dulce. Vervolgens kan je vanaf hier doorreizen naar Guatemala Stad of ervoor kiezen om je reis af te sluiten in Antigua.

Guatemala is een veilig en vriendelijk land, de mensen zijn hartelijk en de wegen zijn goed. Eventueel is het mogelijk om de langste afstanden met een binnenlandse vlucht te overbruggen. Laat je verbazen door dit veelzijdige land, in het hart van de Maya cultuur!

Kijk voor meer inspiratie dit filmpje: Guatemala