heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

  

Florida

Florida is de ‘Sunshine State’ van Amerika. Naast de vele pretparken die je in deze staat kunt bezoeken, biedt Florida ook zeer mooie natuur en prachtige stranden en is daarom uitstekend geschikt voor een rondreis.

Met de meeste pretparken ter wereld is Orlando de stad om je helemaal uit te leven en kennis te maken met de magie van onder andere Disney World, Universal Studios, SeaWorld. 

 

Miami daarentegen is een heel andere stad met een bruisend uitgaansleven en met Miami Beach een heerlijke bestemming om je reis te beginnen of te eindigen. Je waant je in de tropen met de palmbomen, leuke gekleurde strandwachthuisjes en het heerlijke klimaat. Ook ten noorden van Miami vind je mooie stranden tot aan Jacksonville. Met halverwege Cape Canaveral waar je een bezoek kunt brengen aan het Kennedy Space Center.

 

De Florida Keys zijn heel veel eilanden door een weg en bruggen met elkaar verbonden met helemaal aan het einde Key West. Als je een paar dagen op de Keys wilt verblijven, is Key Largo heel geschikt. Vanuit hier kun je gaan zwemmen met dolfijnen, snorkelen bij John Pennekamp Coral Reef State Park of duiken in Dry Tortuga National Park. Bij Robbie’s op Islamorada kun je heerlijk vis eten en zie je vele bruine pelikanen van dichtbij.

 

Heel bekend zijn de Everglades, een prachtig natuurgebied in het zuiden van de staat en op verschillende manieren te bezoeken. Vanuit Naples zijn mooie boot- en kajaktochten te maken, waarbij je langs en door de mangroven vaart op zoek naar wilde dieren en vogels. Ga varen bij de Ten Thousand Islands. Bij Shark Valley kun je fietsen huren en kun je oog in oog komen te staan met een reusachtige alligator. Op verschillende plekken kun je met een Airboat varen voor een beetje actie en ook weer een grote kans om de alligators en andere waterdieren te zien. Vanuit Florida City kun je het moeras van de Everglades bezoeken via een wandelroute op houten vlonders, de Anhinga Trail. Voor een mooi overzicht over de Glades ga je naar de Pa-Hay-Okee Outlook.

 

De westkust van Florida is zeer de moeite waard, maar heeft door de vele zware stormen wel wat tijd nodig om alles weer te herstellen. In het noorden bij Crystal River kun je zwemmen met manatees (zeekoeien), bij Fort Meyers Beach kun je een prachtige fietstocht maken op Sanibel Island en het historische Naples heeft vele goede restaurants en een heerlijk strand met mooie zonsondergangen.

 

Als je voldoende tijd hebt en naar een minder toeristische plek wilt, dan is een bezoek aan het Apalachicola National Forest in het noordwesten aan de kust een leuke aanvulling op de reis. De Florida trail en de Sinkhole Trail Loop zijn prachtige wandelingen door deze wildernis, waar de zwarte beer en unieke dieren en planten voorkomen. Andere outdoor activiteiten, zoals kajakken, kun je hier ook doen.