heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

  

Ecuador

Ecuador is een land dat op elk gebied divers is. Het klimaat varieert van tropisch tot een hooggebergteklimaat en de natuur die daarbij hoort!

De hoge Andes met prachtige bergen en vulkanen, waaronder de beroemde Cotopaxi. Hier kun je prachtig wandelen en genieten van de mooie uitzichten.

Het Amazone regenwoud bij Cuyabeno is ongerept en je vindt er traditioneel levende Indianenstammen, apen, luiaards, kaaimannen en heel veel vogels. Een paar dagen in deze omgeving en je bent helemaal van de wereld. Diep in de jungle met niets anders om je heen dan de geluiden van de natuur.

Bij Mindo kun je genieten van het nevelwoud. Altijd al kolibries van dichtbij willen zien? Hier zie je ze in alle soorten en maten. En nog veel meer vogelsoorten. Mooie wandelingen kun je maken langs diverse watervallen.

Rondom Banos kun je leuke mountainbike tochten maken en genieten van groene heuvels en denderende watervallen. Het plaatsje zelf is gezellig toeristisch!

Hoogtepunt van een reis naar Ecuador is toch wel een bezoek aan de Galapagos eilanden. Deze vulkanische eilanden vormden de inspiratie voor Darwin’s evolutieleer. Er komen dieren voor die je nergens anders kunt zien. En omdat de dieren niet bang zijn voor mensen kun je ze heel dicht benaderen. Prachtige vogels, reptielen, gekleurde krabben, zeeleeuwen, reuzeschildpadden en zelfs pinguïns. Je kunt ze allemaal zien op de Galagapagos.

En dan is er ook nog de bijzondere Indiaanse cultuur rondom Otavalo en Cuenca, en natuurlijk de bijzondere koloniale hoofdstad Quito. Ecuador is een relatief klein land, maar groot in mogelijkheden.

Bekijk deze video voor meer inspiratie: Ecuador video