heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

 

Costa Rica

Costa Rica is een walhalla voor de natuurliefhebber. Ecotoerisme is hier zo ongeveer uitgevonden en al heel lang kent Costa Rica vele beschermde natuurgebieden. Daardoor is deze bestemming ook zo bijzonder, je kunt hier enorm veel dieren in het wild bewonderen! Daarbij is het landschap zeer afwisselend en prachtig. Mooie paradijselijke stranden, woeste vulkanen, groene jungle en mysterieuze bossen.

San José is een typische Midden-Amerikaanse stad en kent een mooi centrum met een paar interessante musea. Zoals het Goudmuseum waar gouden kunstobjecten zijn te bewonderen van voor de Spaanse kolonisatie.

Tortuguero is een schitterend natuurgebied aan de noordoostkust van Costa Rica. Je kunt hier een paar dagen naar toe met een excursie waarbij je versteld zult staan van de dieren die je hier kunt zien. Ook is het mogelijk om enorme zeeschildpadden te zien op de stranden van dit natuurgebied.

In het zuidoosten vind je relaxte plaatsjes met een echte Caribische sfeer, het is net alsof je op Jamaica bent. De westkust is weer anders maar kent prachtige palmboomstranden en beroemde nationale parken zoals Manuel Antonio. Hier is het wel druk met toeristen maar het blijft een mooie plek om natuur te combineren met een paar dagen ontspanning.

De mooiste stranden vind je in het noordwesten op het schiereiland Nicoya. Hier komen ook veel minder toeristen en kun je de prachtige natuur in alle rust ervaren. Een hoogtepunt is Tango Mar, een prachtig boutique hotel aan de zuidkant van Nicoya, waar je ook een geweldige excursie naar Tortuga eiland kunt maken. Misschien wel één van de mooiste snorkelplekken van de wereld.

Ook het binnenland van Costa Rica is bijzonder! Actieve vulkanen zoals de Poas, prachtige wandelingen rondom de Arenal vulkaan en bijzondere vogels en dieren in het nevelwoud in de bergen bij Monteverde. Slechts een paar voorbeelden van de overvloed aan natuurpracht wat Costa Rica te bieden heeft.

Tot slot nog het nationale park Corcovado in het zuidwesten. Dit is een nog “off-the-beaten-track” plek, wil je op een bijzondere manier van de natuur genieten dan is dit een hele mooie bestemming met een enorme biodiversiteit.

Niet voor niets dat Costa Ricanen de gelukkigste mensen zijn van de wereld: Pura Vida!

Kijk voor meer inspiratie naar de volgende video's: Tango Mar en Costa Rica


Nieuwsgierig? 

Neem vrijblijvend

contact met ons op

Naam *
E-mail *
Hoe heb je ons gevonden? *
Bericht *