heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

China

Het Land van de Draak is niet alleen qua oppervlakte een heel groot land en qua natuur een heel afwisselend land, maar met 1,4 miljard inwoners kent het ook een grote verscheidenheid aan culturen en volkeren. Tijdens een rondreis door dit bijzondere land maak je kennis met wereldsteden als Beijing en Shanghai maar ook met de prachtige natuur als die van het Himalaya- en Karstgebergte.

 

Natuurlijk mag een bezoek aan de Chinese Muur, één van de zeven wereldwonderen, niet ontbreken. Deze Grote Muur is een ruim 6.000 km lange verdedigingswal. Bij Jinshanling, het meest fotogenieke deel van de muur, kun je zo’n 7 km over deze muur met ruim 40 wachttorens wandelen. Bereid je wel voor op een zware klim. Beijing is een goede uitvalsbasis om deze of andere plekken langs de muur te bezoeken.

 

Fietsen in Beijing is een must! Je zult niet de enige zijn! De Verboden Stad, het Keizerlijk Paleis, de Klokken- en de Drumtoren, het Plein van de Hemelse Vrede, de Tempel van de Hemel (de mooiste van de 4), het Jingshan Park en de Confucius Tempel zijn slechts enkelen van de talloze bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. Laat je verbazen op een avondmarkt, waar levende sprinkhanen op een stokje een delicatesse is.

 

Met de trein reizen door China is een hele belevenis, maar zeker leuk om te ervaren. Xi’an, het oostelijke eindpunt van de Zijderoute, kun je op deze manier eenvoudig bereiken. Het indrukwekkende Terracottaleger, met ruim 9000 opgegraven beelden, is het hoogtepunt van deze stad. Je kunt hier ook fietsen over de stadsmuur voor een prachtig uitzicht op de oude en nieuwe stad en lekker eten in de Moslimwijk.

 

In Jiuzhaigou, de ‘negen-dorpen-vallei’ in het oosten, ligt een wonderschoon natuurreservaat, dat vooral in de herfst prachtig gekleurde meren en watervallen laat zien in een uitzonderlijk mooi berglandschap. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en met een dagkaart onbeperkt de bus nemen. Iets naar het zuiden, via een prachtige bergpas te bereiken, is het Huanglong National Park, dat bekend staat als 'Hemel op Aarde' met zijn kleurrijke poelen en vijvers, uitgestrekte bossen, prachtige sneeuwbergen, watervallen en warmwaterbronnen. Ga met de kabelbaan omhoog naar zo'n 3500 meter en wandel vervolgens naar beneden. Beide parken zijn echt de moeite waard!

 

Naast het Pandareservaat heb je in Chengdu ook prachtige tempels en een levendig centrum. De Giant Panda Breeding Research Base is de plek om de schattige reuzenpanda en ook de rode panda te bezichtigen en ze te zien genieten van bamboestengels. In Jinli Street zie je nog traditionele huisjes en vele restaurants en kraampjes met de heerlijke Sichuan keuken. Op een paar uur rijden van Chengdu staat de Grote Boeddha van Leshan, een 1200 jaar oud 71 meter hoog beeld, dat volledig uit een rots is gehakt.

 

Lijiang is meer toeristisch maar heel sfeervol. Maak een wandeling door de oude stad met de smalle straatjes, vele kleine eettentjes en de Black Dragon Pool, ga fietsen met een gids rondom het Lashi meer of laat je inspireren tijdens een lunch bij een Naxi-familie.

Maak onderweg naar Zhongdian een uitstapje bij de Tiger Leaping Gorge, een van de diepste natuurlijke kloven ter wereld met mooie wandelpaden en uitzichtpunten boven de rivier en op de achtergrond de adembenemende Jade Dragon Snow Mountain.

 

Aan de voet van de Himalaya kun je in Zhongdian, officieel sinds 2001 Shangri-La genoemd, genieten van Tibetaanse sferen. Neem de tijd voor een bezoek aan het indrukwekkende Songzanlin klooster. Bij de Shika Snow Mountain kun je met een kabelbaan naar 4500 meter voor een geweldig uitzicht over de hoge bergtoppen en gletsjer. Als je geluk hebt, kun je bij mooi weer zelfs de Meili Snow Mountain Range met toppen over 6000 meter zien.

 

Groene valleien, rijstvelden en heel veel kalkstenen bergtoppen domineren het schitterende Karstgebergte. Yangshuo is een van de plaatsen omgeven door dit prachtige landschap. Ervaar dit tijdens een aangename boottocht op de Li-rivier of op de fiets naar Moonhill en door kleine oude dorpjes naar Fuli. Via theeplantages rijd je naar Ping’An, een gebied met de hoogste rijstterrassen van de wereld, dat alleen ter voet toegankelijk is en waar je ook prachtige wandelingen kunt maken door de rijstterrassen.

 

De grootste stad van China, Shanghai, staat vooral bekend om de moderne Chinese architectuur, zijn historische bezienswaardigheden zoals de Chenghuangtempel en de Yuyuan-tuin, maar ook om de uitgebreide skyline met het Shanghai World Financial Center, de Jin Mao Tower en de Oriental Pearl Tower als de allerhoogste gebouwen van Shanghai. Neem de supersnelle lift naar boven en bezoek een observatiedek. Wandel over de drukke Nanjing Road naar het uitkijkpunt op de Bund, een promenade langs de rivier Huangpu met vooral ’s avonds een mooi uitzicht op de prachtig verlichte skyline. Ook heel druk maar de moeite waard, is Nanshi, een oude ommuurde stad uit het Mingtijdperk.