heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

  

Chili

Met meerdere klimaatzones en zo’n 4300 kilometer lang uitgestrekt land is Chili een heel bijzonder land in Zuid-Amerika, ingeklemd tussen de Grote Oceaan in het westen en het Andesgebergte in het oosten. Dit resulteert in vele verschillende landschappen van de Atacàma woestijn in het noorden, stranden en meren in centraal Chili tot gletsjers en fjorden in Patagonië in het zuiden van het land. Door de grote afstanden wordt in het algemeen veel gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten tijdens een rondreis.

 

De zeer droge Atacàma woestijn heeft een zeer uniek landschap met geisers (El Tatio), warmwaterbronnen (Puritama Hotsprings), de hoogste vulkaan ter wereld (Ojos del Salado) en gigantische zoutvlaktes (Cordillera de la Sal). Bezoek de flamingo’s in het natuurreservaat Los Flamencos of het fort Pukara de Quitor.

 

Het historische centrum van de hoofdstad Santiago de Chile is fantastisch mooi door de 19e-eeuwse architectuur en kronkelige zijstraatjes. Vanaf de top van de Cerro San Cristóbal heb je een prachtig uitzicht over de stad. Heerlijk om in deze culinaire en trendy stad te acclimatiseren voordat je aan een rondreis door dit veelzijdige land begint. Niet ver van de stad ligt de wijnregio Maipo Valley en verder naar het oosten zijn de heetwaterbronnen van Baños Morales, waar een tocht door de Andes op de rug van een paard ook heel bijzonder is.

 

Dichtbij Temuco bevindt zich de actieve Villarica vulkaan. Vanuit het levendige outdoor plaatsje Pucón worden dagelijks beklimmingen georganiseerd naar de top van de vulkaan. Het is een flinke klim, maar een onvergetelijke ervaring als je boven in de actieve krater met gloeiende lava kunt kijken en vervolgens door de sneeuw weer naar beneden kunt glijden. Er zijn ook prachtige natuurgebieden aan de grens met Argentinië.

 

Vanuit Puerto Montt en Puerto Varas zijn mooie excursies richting Bariloche te maken. Met afwisselen boot en bus word je in dit merendistrict aangenaam verrast door de prachtige blauwe meren (Lago Todos Los Santos), watervallen en witte vulkaantoppen.

 

Patagonië is het meest zuidelijke gebied van Chili en ook van Argentinië. De natuur is hier ongerept en wonderschoon. Een must-do is het Nationaal Park Torres del Paine met adembenemende gletsjers, besneeuwde bergtoppen en mooie valleien, blauwe meren en de wereldberoemde Cuernos (horens) en Torres (torens). Vanuit Puerto Natales is dit prachtige natuurgebied het makkelijkst te bereiken. Je kunt een meerdaagse hike (W-Circuit) doen, maar er zijn ook kortere wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld naar de Franse Vallei via een ferry over Lago Pehoé of naar de waterval Salto Grande. Daarnaast mogen een boottocht op Lago Grey, waar flinke brokken ijs drijven en een wandeling op de Grey-gletsjer niet ontbreken. Het zien van een guanaco, de condor of misschien wel van een poema maakt dit gebied nog meer bijzonder.

 

Op het Magdalena Island leeft een grote kolonie magelhaenpinguïns, die tussen september en april zijn te bezoeken. Dit natuurreservaat is per ferry vanuit Punta Arenas te bereiken. Vanuit deze plaats is een bezoek aan het Los Glaciares Nationaal Park met de bekende Perito Moreno-gletsjer in Argentinië zeer de moeite waard. Deze enorme ijsmassa is vooral goed te zien vanaf het viewpoint. Ook hier kun je een avontuurlijke trekking over het ijs doen of in een van de ijsgrotten kijken. 

 

Tierra del Fuego (vuurland) lijkt met uitgestrekte bossen, bergtoppen en ijsmuren op het zuidelijkste punt het einde van de wereld. Vanuit hier vertrekken cruises naar Antartica.