heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

Botswana

De naam betekent ‘Plaats van de Tswana’, een volk dat als herders in dit land leefden. Botswana grenst aan de landen Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe en in het noordoosten aan Zambia. Het meest beroemd is de Okavango Delta, maar met de Kalahari-woestijn en Makgadikgadi Zoutvlakte heeft Botswana naast een grote diversiteit aan dieren en vogels nog veel meer te bieden!

 

Maun is de toegangspoort tot de Okavango Delta en met de Thamalakane Rivier langs de stad, een ideale plek om je rondreis door Botswana te starten. Maak een mooie boottocht in een traditionele Mokoro op deze rivier, vaar langs kleine dorpjes en kom oog in oog te staan met wat klein wild of misschien wel al een olifant.

 

Voor velen is het indrukwekkende moerasgebied van de Okavango Delta het hoogtepunt van de reis door Botswana. Vooral het Moremi Game Reserve is een heel bijzonder natuurreservaat in deze delta, waar je de Big Five kunt spotten. Door het vele water is het heel goed mogelijk naast een landsafari ook een bootsafari te doen en te genieten van zoveel verschillende diersoorten en vogels. Een leuke manier om dit reservaat te bereiken, is per klein vliegtuigje vanuit Maun. Vanuit de lucht krijg je een prachtig beeld van dit enorme gebied en zie je bij helder weer de kuddes op de grond grazen.

 

De Kalahari woestijn beslaat een groot deel van Botswana en ook andere landen. Dit is een halfwoestijn wat betekent dat het naast een grote vuurrode zandvlakte ook savannes en grasrijke steppes kent. Hier leven vooral de San, Bosjesmannen, en een groot aantal dieren zoals antilopen en springbokken, die niet veel water nodig hebben. Ook komen hier bijzondere leeuwen voor met zwarte manen. Een safari doen en kamperen onder de spectaculaire sterrenhemel in het Central Kalahari Game Reserve is een enorme belevenis!

 

De grootste zoutvlakte van de wereld, Makgadikgadi, trekt in het natte seizoen grote kuddes zebra’s en gnoes aan. Over de graslanden aan de randen van de zoutpannen worden zij gevolgd door leeuwen en hyena’s en daarom is het park ook geschikt om een safari te doen. De wegen zijn onverhard en daarom kun je dit nationale park alleen met een 4x4 bezoeken.

 

Het Chobe National Park mag eigenlijk niet ontbreken als je een rondreis maakt door Botswana. Naast de vele olifanten die je in dit park kunt bewonderen, zul je ook de Big Five en vele andere dieren en vogels kunnen spotten. Een boottocht over de Chobe Rivier is een echte aanrader. Als je geluk hebt, steekt er net een kudde olifanten de rivier over. Dit is een prachtig gezicht. Hier ook vele nijlpaarden en krokodillen te zien. Ga aan het einde van de middag en geniet van een prachtige zonsondergang op het water.

 

Botswana is goed te combineren met het Caprivi Game Park in het noorden van Namibië of met de Victoria Falls bij Livingston in Zimbabwe.