heeft u vragen? bel ons op  

06-10345612 of 06-21256721

 

 

 

Argentinië

Argentinië, bekend vanwege voetbal, de Tango en heerlijke steaks, is één van de grootste landen van de wereld. Het is een land met veel prachtige landschappen, wildlife, avontuur en cultuur. Het landschap is zeer afwisselend, variërend van gletsjers, woestijnen en berggebieden tot vruchtbare vlaktes, de Pampas.

De levendige en bruisende kosmopolitische hoofdstad Buenos Aires ligt aan de zuidoostkust en heeft een rijke culturele levensstijl en architectuur in Europese stijl. Het beschikt over vele barrios (buurten) die onderling veel verschillen - sommige zijn chique, trendy en vol met boetieks en restaurants, terwijl andere zijn doordrenkt van lokale geschiedenis en authentieke markten. De stad van Evita Peron en Maradonna!

Ga naar het subtropische noorden waar je de watervallen van Iguazú kunt zien, één van de mooiste wonderen der natuur ter wereld. Er is een groot aantal (275) individuele watervallen met een lengte van 2,7 km, en de ondoorgrondelijke Devil's Throat is de meest indrukwekkende van allermaal. De watervallen liggen op de grens tussen Argentinië en Brazilië.

In het noordwesten vind je de hoge Andes met prachtige landschappen, zoutmeren en traditionele Indiaanse culturen rondom Salta. De mooiste wijngebieden vind je rond Cafayate en natuurlijk bij Mendoza. Hier kun je als wijnliefhebber je hart ophalen.

In het zuiden in Patagonië vind je de meest indrukwekkende meren en gletsjers. De beroemdste is de Perito Moreno gletsjer. Of ga walvissen en zeeolifanten kijken op Peninsula Valdez. Nergens zie je walvissen beter en dichterbij dan in de baai van dit schiereiland!

Met zijn afwisselende klimaat, enorme diversiteit, cultuur, dieren en natuurlijke wonderen is Argentinië een wereld in één land. Argentinië heeft mij al veroverd, laat dit prachtige land ook jou veroveren!

Bekijk deze video voor meer inspiratie: Hoogtepunten Argentinië